Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balık şiş

MALZEMELER
500 gr. balık fileto
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak
6 adet defneyaprağı
6 adet küçük domates
1 adet soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Sarımsak ve soğanı rendeleyin, üzerine bir miktar zeytinyağı döküp karıştırın. Balık filetolarını küp şeklinde doğrayıp sarımsaklı sosun içinde 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri doğrayın. Şişlere sırayla biber, defne yaprağı ve balık etlerini dizin. Fırında ya da ızgara da pişirin. Sıcakken üzerine baharat serpin.

Portakallı muhallebi
3 adet portakal
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 tutam dövülmüş damla sakızı
3 çorba kaşığı nar tanesi
Portakalları ortadan ikiye bölüp suyunu sıkın ve posasını elinizle sıyırın. Süt, portakal suyu ve şekeri bir tencereye koyun. Isınınca biraz suyla açılmış nişastayı ilave edin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Soğuyunca içine damla sakızı ve vanilyayı koyup iki dakika mikserle çırpın. Muhallebiyi portakal kabuklarına pay edip nar taneleriyle süsleyin.

Yoğurtlu salata
1 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuzu ıspanak
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 demet tere
1 adet salatalık
3 adet közlenmiş yeşilbiber
Yeşillikleri ince ince kıyın. Salatalığı rendeleyip suyunu sıkın. Közlenmiş biberi doğrayın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Tüm malzemeyi karıştırıp tabağa alın. Sirke ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA