Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Favalı enginar

6 adet enginar
3 su bardağı kuru bakla
2 adet soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
3 kesme şeker
5 su bardağı su
1 adet kırmızıbiber
5'er dal dereotu, nane, maydanoz
1/2 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Bir gece suda bekletilmiş baklayı süzüp bir tencereye alın. Üzerine doğranmış soğan, zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave edip pişirin. Ocaktan alıp blender'dan geçirin. Enginarları temizleyip limonlu suda 25 dakika haşlayın. Soğuyan favayı kaşıkla enginarların üzerine paylaştırın. Limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Beğendili kavurma
600 gr. kuzu kuşbaşı
6 adet kare milföy hamuru
4 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 sivri biber
1 domates
Eti, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföy hamurunu yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sürüp 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Unu tereyağında kavurun, sütü ekleyip pişirin. Patlıcanları ezip tencereye ekleyin, bir-iki dakika daha pişirin. Beğendiyi milföylere paylaştırıp üzerine et koyun.

Fındıklı tart
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 su bardağı un İçi için:
1 su bardağı fındık
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta akı
Yağı ve unu karıştırıp şekeri ve vanilyayı ekleyin. Yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru küçük tart kalıplarına yerleştirin. İçi için; yumurta aklarını çırpıp kıyılmış fındık ve şekerle karıştırın. Harcı hamurların üzerine paylaştırın. Kalıpları tepsiye dizin, 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA