Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Revani

4 yumurta
2 çay bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı irmik
2.5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yumurta, fındık ve şekeri çırpın. Üzerine diğer sıvı malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Un, irmik, limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip çırpın. Karışımı yağlanmış kalıba döküp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Şerbetini hazırlamak için, şeker ve suyu kaynatın. Fırından aldığınız revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün.

Peynirli kraker
100 gr. tereyağı
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı çiğ krema
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı ve unu yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Üzerine çiğ krema, tuz ve rendelenmiş peyniri ekleyip yoğurun. Kabartma tozu ve gerekirse bir miktar daha un ekleyip hamuru ele yapışmaz kıvama getirin. Bir saat buzdolabında tutup unlanmış tezgahta açın. Hamuru dikdörtgen şekillerde kesip fırın tepsisine dizin. 200 derede de 20 dakika pişirin.

Tavuk mücveri
5 parça tavuk kalçası
2 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı un
Tuz, karabiber
Tavukları haşlayıp etlerini didikleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuğun suyu ile unu karıştırıp boza kıvamında bir sıvı hazırlayın. Tavuk etlerini sosa koyup karıştırın. Harçtan kaşık kaşık dökerek sıvı yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA