Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli omlet

Taze soğan, maydanoz ve kırmızı biberi doğrayın. Yumurta aklarını tuzla çırpın ve sebzelerin üzerine ekleyip karıştırın. Tereyağını bir tavada eritip yumurtalı karışımı üzerine döküp pişirin.

MALZEMELER


4 adet yumurta akı
1 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı dolmalık biber

ISPANAKLI POĞAÇA

Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Ispanağı kaynar suda üç dakika haşlayıp suyunu sıkın, maydanozla birlikte robotta kıyın, yumurtalı karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu ve karbonatı koyun. Gerekirse biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın ve içine iri kesilmiş köy peynirinden koyup kapatın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER


2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı tuz
10 adet ıspanak yaprağı
1/4 demet maydanoz
2.5 su bardağı un
50 gr. tuzsuz köy peyniri

YUVALAMA ÇORBASI

Kıyma, yumurta, tuz ve karabiberi yoğurup minik köfteler yapın. Unu, tereyağında kavurun. Üzerine süt ve et suyunu ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp hazırladığınız köfteleri içine koyun. Üzerine altı su bardağı su koyarak pişirin. Ocaktan alıp sirke ve kuru nane ekleyin.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
100 gr. kıyma
1 adet yumurta
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber ve nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA