ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Etli domates dolması

6 adet domates
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1/2 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini bir kaşıkla çıkarıp tuz serpin. Kıyma, kıyılmış soğan, pirinç, bir çorba kaşığı salça, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın, domateslere paylaştırıp kapaklarını kapatın. Kalan salçayı sıvı yağda kavurun, üzerine domatesleri yerleştirin. Domateslerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyerek pişirin

Semizotlu salata
1 adet semizotu
2 adet enginar
10 adet kiraz domates
4 dal taze soğan
5'er dal dereotu ve nane
Tuz Sosu için:
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Enginarları limon suyu ve tuz eklenmiş suda haşlayıp doğrayın. Semizotunu doğrayın. Üzerine enginar, kiraz domates, taze soğan, dereotu ve nane ekleyerek harmanlayın. Sos için verilen malzemeleri karıştırın, salatanın üzerine gezdirin.

Yayla çorbası
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane
Suyu kaynatın, üzerine ayıklanıp yıkanmış pirinci ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kapta yoğurdu çırpın, çorbanın suyu ile ılıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edip beş dakika daha kaynatın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirerek servis yapın.