Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı salatalık kanepesi

1 adet tam buğday ekmeği
6 adet salatalık
300 gr. közlenmiş patlıcan
2 su bardağı limonlu su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı silme un
1 adet soğan
2 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı krema
8-10 dal maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Közlenmiş patlıcanları kıyın ve limonlu suda bekletin. Tereyağını eritip zeytinyağını ekleyin. Unu kavurun. Patlıcan ve kıyılmış soğan katın, bir-iki dakika çevirip sütü ilave edin. Sütü çekmeye başlayınca kremayı ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın. Tavayı ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Ekmekleri küçük yuvarlaklar halinde kesin. Salatalıkları halka şeklinde doğrayın. Bir dilim salatalık, ekmek, salatalık ve patlıcanlı harç olacak şekilde üst üste koyun.

Hindi pane
4 parça hindi göğsü
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 paket pane harcı
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
Hindi etini tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortasına dilimlenmiş kırmızı biberi koyup rulo biçiminde sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da pane harcına bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

Mantı börek
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı İçi için:
100 gr. kıyma 1 soğan
Tuz, karabiber
Un, süt, yumurta ve tuzu sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamuru düz bir zeminde açıp büyük kareler halinde kesin. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp biraz sulandırın, açtığınız karelere paylaştırın. Dilediğiniz şekilde katlayıp tepsiye dizin, üzerine iki bardak su dökün. Fırında 20 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA