Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Islama köfte

12 dilim bayat ekmek
1 kg. kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kimyon
Islamak için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
4 su bardağı et suyu
1'er çay kaşığı toz şeker ve kekik
Tuz
Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonu yoğurun. Dilediğiniz şekilde köfteler yapıp ızgarada pişirin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tencereye alın, salçayı ilave edip birkaç kez çevirin. Et suyu, toz şeker, kekik ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Ekmek dilimlerini kızartın, hazırladığınız sosa batırıp çıkarın. Servis tabağına ekmekleri koyun, üzerine pişirdiğiniz köfteleri dizin.

Yoğurt çorbası
1 su bardağı buğday
200 gr. taze fasulye
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Tuz
Önceden ıslatılmış buğdayı süzün ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynayınca doğranmış fasulyeyi ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak çorbaya ekleyin.

Tatlı börek
1/2 paket baklavalık yufka
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı toz fıstık
1 çay bardağı erimiş tereyağı
200 gr. kaymak
Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
Kaymağın içine kıyılmış fıstık ve cevizi ekleyip karıştırın. Üç adet yufkayı üst üste koyup erimiş yağ sürün, üzerine kaymaklı harcı yayın. Rulo halinde sarıp fırın tepsine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tüm tepsi dolunca üzerine kızdırılmış yağı gezdirin ve 200 derecedeki fırında pişirin. Süt ve şekeri kaynatın, fırından çıkan tatlının üzerine dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA