Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pide pizza

1 adet Ramazan pidesi
3 adet domates
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
100 gr. beyaz peynir
20 adet siyah zeytin
5 adet sivri biber
200 gr. kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Pidenin kenar kısımları kalacak şekilde bıçakla iç kısmını çıkarın. Un serpilmiş tepsiye koyun. İki adet rendelenmiş domatesi, iki çorba kaşığı zeytinyağında suyunu çekene kadar pişirin. Süt ekleyip pidenin ortasına dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı, beyaz peynir, çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve kıyılmış sivri biberi koyun. Kalan domatesi halka doğrayıp üzerine yerleştirin, kalan kaşar peynirini ve baharatları serpin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine biraz zeytinyağı sürün.

Karnıyarık börek
4 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı İçi için:
200 gr. beyaz peynir
1 domates
2 sivri biber
1 kaşık yoğurt
Maydanoz
Bir adet yufkayı su ve sıvı yağ ile ıslatın. Üzerine ikinci yufkayı koyup sekiz üçgen kesin. Peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırıp yufkaların üzerine koyun. Sarıp bıçakla ortalarını açın. Biber ve domatesleri yerleştirip fırında pişirin.

Kadayıflı muhallebi
200 gr. kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 paket vanilya
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kadayıfları tereyağında kıtır kıtır oluncaya kadar kavurun. Pişen muhallebiyi kapla paylaştırıp üzerini kadayıfla kaplayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA