Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yaz türlüsü

3 adet kabak
2'şer adet patlıcan ve domates
2'şer adet sivri biber ve kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz, dereotu
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı pul biber
Sebzelerin kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Bir tencereye aktarıp üzerine sarımsak ve baharatları ekleyin. Zeytinyağını gezdirip doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Son olarak suyu katıp tencerenin kapağını kapatın. Sebzeleri hiç kavurmadan, çiğden, 20 dakika orta ateşte pişirin. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.

Limonlu puding
200 gr. kaymak
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
2 adet limonun suyu
Unu tereyağında kavurun, üzerine sütü ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip çırpın. Ilınınca kaymağı ve limon suyunu ekleyin, mikserle beş dakika çırpıp kaselere paylaştırın. Üzerine biraz şeker serpip fırında beş dakika kızartın.

Çıtır kanatlar
8 adet tavuk kanadı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Kanatları yıkayıp bir su bardağı tuzlu suyun içinde bekletin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, baharatlar ve sıvı yağı karıştırın. Kanatların suyunu süzüp bu sosta bir saat kadar dinlendirin, ızgarada ya da tavada kızartın. Tereyağı sürüp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA