Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Grissinili tavuklu salata

1 paket kepekli grissini
2 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
3 adet salatalık
5-6 dal taze soğan
100 gr. kiraz domates
1/2 demet maydanoz ve dereotu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz
Tavuk göğsünü haşlayıp süzün, küp şeklinde doğrayıp servis tabağına alın. İri doğranmış salatalık, taze soğan, ortadan ikiye kesilmiş domates, kıyılmış maydanoz ve dereotu ile tuz ekleyin. Sos için zeytinyağı ve limon suyunu bir kapta karıştırıp salataya gezdirin. Kepekli grissini ile birlikte servis yapın.

Ezogelin çorbası

1/2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
5 su bardağı su
Tuz, nane, karabiber, kırmızıbiber
Pirinci haşlayın. Soğanı kıyın, sebzeleri iri iri doğrayın. Pirinç hariç tüm malzemeyi tencereye koyun. Üzerine suyu ilave edip mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Blender'dan geçirin. Pirinci ekleyip bir taşım kaynatın.

Pudingli güllaç

1 paket vanilyalı puding
4.5 su bardağı süt
7 adet güllaç yaprağı
250 gr. vişne
Pudingi 2.5 su bardağı sütle pişirin. Kalan sütü ısıtın. Üç adet güllaç yaprağını sütün içinde ıslatıp bir kaba üst üste yerleştirin. Üzerine ılınmış pudingin yarısını döküp vişne yerleştirin. Üstüne üç adet güllaç yaprağını sütle ıslatıp koyun. Kalan pudingi boşaltın ve vişne yerleştirin. En üste sütle ıslattığınız güllaç yaprağını koyun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA