Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli dürüm

2 adet lavaş ekmeği
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı soya sosu
5 dal maydanoz
Marul yaprağı
Mantarları kıyıp tereyağında kavurun. Rendelenmiş havuç ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyılmış kırmızı biber, sivri biber ve sarımsağı da ekleyip üç-dört dakika pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra soya sosu ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırın. Lavaş ekmeğinin içine marul yaprağı koyup üzerine sebzeli harçtan yaydıktan sonra rulo yapın.

Bademli kıtır
2 su bardağı toz şeker
1/2 kg. iç badem
200 gr. sütlü çikolata
Bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip kabuklarını soyun. Fırında hafif kavurup bıçak yardımıyla kıyın, üzerine toz şekeri ekleyerek kısık ateşte bademlerin rengi değişene ve şeker eriyene dek kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Bademleri yağlı kağıdın üzerine dökün. Üzerine de yağlı kağıt örtüp merdaneyle inceltin. İstediğiniz şekilde kesip eritilmiş çikolataya batırın.

Ekmekli tavuk
4 adet tavuk göğsü eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim kepek ekmeği
1/2 limon suyu
Kekik, tuz, karabiber
Öncelikle soğanları rendeleyip bir kaba alın. Üzerine hardal, limon suyu ve baharatları koyup karıştırın. Tavukları, her yerine gelecek şekilde bu harca bulayın. Kepek ekmeğini ufalayın. Tavuk etlerini fırın tepsisine dizip üstlerine ufalanmış ekmekleri serpin ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA