Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Meyveli pankek

1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1/2 paket bitter çikolata
1 adet elma
12 adet çilek
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket bitter çikolata
1/2 çay bardağı krema
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyin. Üzerine yumurta, süt, rendelenmiş elma ve erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımdan iki çorba kaşığı alarak az yağlanmış tavada arkalı önlü kızartın, aralarına dilimlenmiş çilek koyarak servis tabağına kat kat yerleştirin. Sos malzemelerini bir kaba alıp benmari usulü eritin, pankeklerin üzerine gezdirerek servis yapın.

Tavuklu kırmızı biber sarma
4 adet kırmızı biber
500 gr. tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
20 gr. kaşar peyniri
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Biberleri haşlayın, çekirdeklerini ve kabuğunu temizleyin. İnce kıyılmış tavuk etini tereyağında soteleyin, baharatları ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini, sütü ve maydanozu ekleyin. Kırmızı biberleri harçla sarıp servis yapın.

Mercimek piyazı
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 demet maydanoz
6 adet taze soğan
2 adet soğan
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
Mercimeği diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Maydanoz ve taze soğanı kıyın, süzülmüş mercimeğe ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. İçine piyazlık doğranmış soğanları katın, mercimeğin üzerine dökün. Haşlanmış yumurtayla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA