Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginarlı pilav

2 su bardağı pirinç
4 adet enginar
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
4 dal dereotu
2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı, iri doğranmış enginar, jülyen doğranmış havuç, kıyılmış dereotu, kesme şeker, kuş üzümü, tuz ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendirip servis yapın.

Ispanak püreli haşlama et
400 gr. antrikot
400 gr. ıspanak
1/2 demet taze nane
Tereyağı
Maydanoz
1 adet soğan
Sarımsak
Tuz, karabiber
Bir tencereye etleri dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpip doğranmış soğanları ve tereyağını ekleyin. Çok az su ilave edin. Çok kısık ateşte haşlama yapar gibi kendi buharında pişirin. Kıyılmış ıspanağı az suda pişirin. İçine maydanoz ekleyip robotta çekin. Pürenin üzerine etleri koyarak servis yapın.

Çikolatalı puding
200 gr. çikolata
200 gr. çiğ krema
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
1 kaşık nişasta
Süt, yumurta sarısı ve şekeri beş dakika karıştırın. Daha sonra bu karışımı ısıtın. Üzerine suyla hafifçe açtığınız nişastayı döküp iki dakika kaynatın. Karışımı ocaktan alıp içine çikolatayı ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Üzerine iri parçalar halinde ceviz koyup servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA