Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domatesli ekmek tartı

Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin. Rendelenmiş kabak, beyaz peynir, yumurta, dereotu, muskat, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın, dibini ekmekle kapatın. Kalan dilimleri kabın kenarlarına dizin. Harcın yarısını kaba dökün. Üzerine ikiye bölünmüş domateslerin yarısını dizip kalan harcı koyun. Domatesleri üzerine yerleştin. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


1 su bardağı kiraz domates
10-12 dilim tost ekmeği
2 adet kabak
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 adet yumurta
6-7 dal kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

CEVİZLİ MİLFÖY TATLISI

Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Kıyılmış ceviz, yumurta akı ve şekeri karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını dört parçaya ayırıp küçük kareler yapın. Ortalarına cevizli iç harçtan koyup katlayın. Tepsiye dizip fırında 200 derecede 30 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti dökün.

MALZEMELER


8 adet milföy hamuru
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı şeker
1 yumurta akı

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

SALÇA SOSLU SIKMA KÖFTE


Kıyma, rendelenmiş soğan ve galeta ununu yoğurup ince uzun köfteler yapın. Bir tencerede yağ ile salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Köfteleri az yağda kızartın, üzerine biraz su ekleyip 10 dakika haşlayın. Salçalı sosu servis tabağına alın, üzerine köfteleri yerleştirerek servis yapın.

MALZEMELER


450 gr. kıyma
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA