Kuskusu tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip karıştırın. Semizotunu, dereotunu ve maydanozu ince ince kıyın. Biberleri küp küp doğrayın. Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde harmanlayıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Üzerine ayıklanmış badem ve dolmalık fıstığı ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı kuskus
1/2 demet semizotu
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 çay bardağı mısır
1 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 adet yeşil biber
Maydanoz, dereotu
ÇİLEK SOSLU EKMEK
Yumurtaları çırpın. Tereyağı ve sıvı yağı beraber kızdırın. Ekmekleri çırpılmış yumurtaya batırıp yağda kızartın. Çilekleri, şekerle birlikte üç dakika kadar pişirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine çilekli sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
6 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
200 gr. çilek
1 çay bardağı şeker
FESLEĞENLİ PEYNİR EZMESİ
Lor peyniri ve beyaz peyniri ezin. Fesleğeni ve dolmalık fıstığı ince ince kıyın. Peynirleri bir kaba alın, kıydığınız fesleğen ve dolmalık fıstığı ekleyin. Kekik, zeytinyağı ve gerekirse bir miktar tuz ilave edip fazla ezmeden karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak servis edin.
MALZEMELER
300 gr. lor peyniri
100 gr. beyaz peynir
50 gr. dolmalık fıstık
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay bardağı zeytinyağı