Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hurmalı kurabiye

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış hurma ile un ilave edip kek karışımından daha koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Küçük muffin kalıplarına karışımdan ikişer çorba kaşığı koyun ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

20 adet hurma
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

?PEYNİRLİ BEZELYE
Peyniri dilimleyip tereyağında kızartın. Tavada kalan tereyağını bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ ilave edin. İnce rendelenmiş soğan ve sarımsakları kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin. Baharatları ve tuzu ilave edip beş dakika kavurun. Bezelye ve suyu ilave edin. 20 dakika sonra peyniri de tencereye ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.

MALZEMELER

1/2 kg. bezelye
250 gr. taze orta sert beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1'er çay kaşığı safran ve köri
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
3-4 dal maydanoz
1 su bardağı sıcak su
Tuz

?ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI MUS
Kremayı pudra şekeriyle çırpın. Üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurup buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra kaselere sıkın. Böğürtlenleri, pudra şekerini ve suyu hafif ılıtıp kremanın üzerine gezdirin. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

200 ml. krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
160 gr. bitter çikolata

Üzerine:
1 su bardağı çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı su
80 gr. beyaz çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA