Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Meyveli tart

Meyveleri, nişasta ve toz şekerle bir-iki taşım kaynatın, ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın. Yumurta ve pudra şekerini çırpın. Tereyağının yarısı, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Un ekleyip karıştırın. Kalan tereyağının yarısını bir tavada eritin. Tart hamurunu boşaltın ve orta ateşte pişmeye bırakın. İki-üç dakika sonra hamuru kenarlarından hafifçe kaldırarak kalan tereyağını ekleyin. Hamurun altı hafif kızardıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız meyveli sosu yayın.

MALZEMELER

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Bir tutam tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un

Üzeri için:
1 su bardağı böğürtlen
1/2 kg. çilek
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI
Rendelenmiş soğanı sıvı yağda orta ateşte kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edip kavurmayı sürdürün. Kaynamış suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Daha sonra pirinci ilave edip yumuşayana kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Tuzunu ayarlayıp karıştırın.

MALZEMELER

5 adet domates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı kaynar su
1/2 çay bardağı pirinç
Tuz

PATLICAN KAYGANASI
Patlıcanları soyup rendeleyin. Bir tencereye su koyup kaynatın, içine patlıcanları ekleyip beş dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir kaba alın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Patlıcanların üzerine yumurta, dolmalık fıstık, kuşüzümü, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tereyağını bir tavada eritin, patlıcanlı harcı döküp yayın. İki taraflı pişirip dilimleyerek servis tabağına alın.

MALZEMELER

1 adet patlıcan
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tarçın, tuz, karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA