Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli kiş

Bir kapta hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına hamuru döşeyin. İçi için; havuç, kabak ve biberleri küp küp doğrayın. Bir çorba kaşığı tereyağında beş dakika soteleyip biraz soğuduktan sonra hamurun üzerine yayın. Bir kasede yumurta, süt ve unu çırpın, sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
100 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı su

İÇİ İÇİN:
1'er adet havuç, kabak, dolmalık biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un

?TAZE FASULYE ÇORBASI
Kıyılmış soğanı tereyağında soteleyin. Verev doğranmış fasulyeyi ilave edip sotelemeye devam edin. Yeteri kadar sıcak su ekleyip fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpın, çorbanın suyuyla ılıtıp azar azar çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın, kıyılmış dereotu serpip karıştırın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirin.

MALZEMELER

1/2 kg. taze fasulye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz

?ZEYTİNLİ KUZU İNCİK
İnciğin üzerine tuz ve karabiber serpin, çevirerek beş dakika pişirin. Tereyağını ekleyip beş dakika daha pişirin. Rendelenmiş soğan ve doğranmış havucu ekleyin. Dövülmüş sarımsak ve bir bardak su ekleyip 45 dakika pişirin. Ocaktan indirmeye 10 dakika kala, çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin.

MALZEMELER

1/2 kg. kuzu incik
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 adet havuç
3 diş sarımsak
1 su bardağı zeytin
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA