ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Mantarlı kabak

Kabakları ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun. Üzerine biraz zeytinyağı sürüp 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Doğranmış soğanı, mantarı ve biberi beş dakika kavurun, kıyılmış sarımsak ve dereotunu ekleyin. Çok az su ilave ederek karıştırın ve kabakların içlerine paylaştırıp yaklaşık 20 dakika pişirin.

MALZEMELER
4 adet kabak
1 su bardağı doğranmış mantar
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 soğan
1/2 demet dereotu

?MAHLEPLİ EKMEK
Mayayı ılık sütte beş dakika bekletin. Üzerine yumurta, yoğurt, tuz, mahlep ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirip elinizle yuvarlak ekmekler hazırlayın. Tepsiye dizip 15 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

5 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mahlep
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Çörek otu, susam

?KAYISILI PİLAV
Pirinci sıcak suda yarım saat bekletin. Soğanı rendeleyip tereyağında kavurun. Üzerine ince doğranmış kuru kayısıları, dövülmüş cevizi, pirinci ve suyu ekleyip pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
9 adet kuru kayısı
1.5 su bardağı su