ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Köfteli bamya

6 KİŞİLİK
Köfte için verilen malzemeleri yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Bamyaları ayıklayıp sirkeli suda 30 dakika bekletin. Tereyağını eritip doğranmış soğan ve domatesi soteleyin. Üzerine köfteleri, bamyayı, limon suyunu ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ilave edip pişirin.

MALZEMELER
750 gr. bamya
3 çorba kaşığı sirke
3 adet domates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çay bardağı sıcak su
Tuz
Köftesi için:
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber

Pudingli meyve
4 KİŞİLİK
Pudingi sütle pişirin. Küçük parçalara bölünmüş çikolata, krema ve neskafeyi ağır ateşte karıştırarak pişirin. Servis kaplarına birer top dondurma koyun. Üzerine ikiye böldüğünüz çilek ve üzümleri, küçük parçalara bölünmüş krokanları koyun. Pudingi de kaplara paylaştırın. Üzerine çikolatalı sostan gezdirin. Çilek ve üzümle süsleyin.

MALZEMELER
1 paket vanilyalı puding
3.5 su bardağı süt
4 top dondurma
7-8 adet çilek
10 adet siyah üzüm tanesi
50 gr. Antep fıstıklı krokan
Sosu için:
80 gr. bitter çikolata
3 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı neskafe

Kabak kroket
4 KİŞİLİK
Kabakların içini çıkarıp rendeleyin. Rendelenmiş soğanla birlikte bir kaba koyun. İçine un, yumurta, kıyılmış maydanoz ilave edin. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Bu malzemeleri sıkma torbasına doldurun. Kızdırılmış yağa köfte büyüklüğünde sıkıp kızartın.

MALZEMELER
1 kg. kabak
1 adet rendelenmiş soğan
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
Karabiber, tuz