ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Salçalı kızarmış tavuk

8 KİŞİLİK
Salçaları bir su bardağı su ile çırpın, erimiş tereyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatlarla karıştırın. Bu karışımı tavuğun her yerine sürün, susam serpin. Tavuğu fırın tepsisine koyup 190 derecede bir saat kadar pişirin. Akan yağını ara ara üzerine alıp kızarmasını sağlayın. Daha sonra fırının ısısını 200 dereceye getirip 15-20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı susam
2 dal biberiye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber

Otlu börek
6-8 KİŞİLİK
Yeşillikleri kıyın, tuzla ovup suyunu sıkın. Rendelenmiş peynirleri, karabiber ve pul biberle karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu çırpın. Yufkayı bu karışımla ıslatıp sebzeli iç harçtan koyun, rulo yapıp hafif büzün ve iki parmak kalınlığında kesin. Tepsiye dizip 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
1 demet pazı
1 demet taze soğan
1'er demet nane ve maydanoz
100'er gr. kaşar ve beyaz peynir
2 adet yumurta
1'er çay bardağı süt ve yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber

Cevizli kek
8 KİŞİLİK
Yumurtaları şekerle çırpın. Limon suyu ve karbonatı köpürtüp yoğurtla karıştırın, yumurtalı harca ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine sıvı yağ, kabartma tozu, kıyılmış ceviz, tarçın ve unu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
2.5 su bardağı kepekli un
200 gr. ceviz içi
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın