Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kolay mantı

Unun üzerine yumurtayı kırın, biraz tuz ekleyin. Azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru unlu zeminde açın, kare kare kesip biraz kurumaya bırakın, tuzlu suda haşlayın. Doğranmış soğanı ve kıymayı yağda kavurup tuz ve karabiber ekleyin. Haşlanmış hamuru tabağa alıp üzerine kavrulmuş kıymayı koyun. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

MALZEMELER

1 adet yumurta
3 su bardağı kadar un
200 gr. kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

?ŞEKERPARE
Su, şeker ve limon suyunu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Yumurta, şeker ve yağı karıştırın, üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Yuvarlak kurabiyeler yapıp tepsiye dizin. Üzerine fındık batırıp 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

MALZEMELER

2 su bardağı un
125 gr. tereyağı
2 yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

BEZELYELİ MANTARLI MAKARNA
Makarna ve bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Kıyılmış soğan ve mantarı tereyağında soteleyin, salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Ardından bir su bardağı sıcak su ilave edip üç dakika kaynatın. Karışımı makarnayla harmanlayıp servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı makarna
1 su bardağı bezelye
7 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA