Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli bulgur pilavı

6 KİŞİLİK
Patlıcan, havuç ve soğanın kabuklarını temizleyin. Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın, tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun. Dolmalık fıstık ve bulguru ilave edip karıştırarak beş dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar su koyun, kuşüzümünü ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp 20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1'er adet patlıcan, havuç, soğan
4 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2'şer çorba kaşığı kuşüzümü ve dolmalık fıstık
Tuz, karabiber

Dereotlu börek
8 KİŞİLİK
Yumurta, süt ve unu çok sert bir hamur olacak şekilde yoğurup açın. Yoğurt, zeytinyağı ve kıyılmış dereotunu karıştırıp açtığınız hamurun üzerine yayın. Hamuru rulo yapıp dilimleyin. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı yoğurt

Yufkalı elma tatlısı
8 ADET
Baklava yufkalarını altışarlı iki gruba ayırın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun, dörde bölün. Küp küp doğranmış elmaları toz şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirin, tarçın ve cevizi ekleyin. Soğuyan harcı yufkalara paylaştırıp büzerek bohça şekli verin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
12 adet baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı
İçi için:
4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA