Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Erişteli mercimek çorbası

Ayıklanmış mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. Daha sonra beş-altı su bardağı suyla birlikte yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Erişteyi ekleyin ve erişteler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan tavaya aldığınız tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurduktan sonra naneyi katın. Bu karışımı çorbaya ilave edip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
5-6 su bardağı su
1 çay bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
Tuz, pul biber

?ACILI KEBAP
Kıyma ve ince kıyılmış soğanı yoğurun. Kıyılmış maydanoz ve sarımsağı da içine koyun. Elinizle yoğurmaya başlayın ve içine tereyağını ekleyip ete yağı yedirin. Acı biberi, tuz ve karabiberi de ekleyin ve bu karışımı; elinizi suya batırıp kalın kebap şişlerine geçirin. Fırın tepsisine koyup ızgarada ya da fırın telinin üzerinde pişirin.

MALZEMELER

700 gr. kuzu kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
100 gr. tereyağı

?KADAYIF HELVASI
Şerbet malzemesini iki dakika kaynatın. Kadayıfı incecik kıyın. Eritilmiş ılık tereyağında iki dakika karıştırarak çevirin. Ilındıktan sonra yoğurun ve orta ateşte beş dakika kavurun. Tarçın katıp 10 dakika daha kavurun. Soğuk şerbeti azar azar karıştırarak yedirin. Bir tepsiye pudra şekerinin yarısını serpin. Üzerine kadayıfı yayıp düzeltin. Kalan pudra şekerini üzerine dökün. Sıvı yağda kavrulmuş dolmalık fıstıkları üzerine koyun.

MALZEMELER

1/2 kg. tel kadayıf
1 paket tereyağı
1 çorba kaşığı tarçın
2 kahve fincanı pudra şekeri
50 gr. dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvı yağ

?ŞERBETİ İÇİN:
6 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA