Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Milföyde patates halkası

8 KİŞİLİK
Patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine bir yumurta, bir yumurtanın akı, ufalanmış beyaz peynir, sıvı yağ, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Düz bir zemine streç film serin. Milföy hamurlarını uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine un serpip açın. Üzerine patatesli harcı yayın. Hamuru rulo yapıp tepsiye döşeyin. Üzerine kesikler atıp yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında pişirin.

MALZEMELER
5 adet patates
5 adet milföy hamuru
2 adet yumurta
100 gr. beyaz peynir
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 dal maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Kuşbaşı etli domates yahnisi
6 KİŞİLİK
Etleri tereyağında kavurun. Arpacık soğanları ve suyu ekleyip 10 dakika soteleyin. İnce kıyılmış sivri biberi, tuz ve karabiberi ekleyin. Etleri yumuşayana kadar pişirip sekize böldüğünüz domates, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Kekik serpip servis yapın.

MALZEMELER
6 adet domates
3 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet sivri biber
25 adet arpacık soğan
1 kahve fincanı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber, kekik

Yeşil makarna
4 KİŞİLİK
Tencereye su doldurup tuz ilave edin ve kaynatın. Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın ve kaynar suda haşlayın. Sebzeleri ilave edin. Sebzeler hafif yumuşayınca makarnayı ekleyip 10 dakika daha haşlayın. Maydanoz, dereotu, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını robotta ezerek püre haline getirin. Kaşar peyniri, yarım kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve karabiberi hazırladığınız püreye ilave edin. Makarnayı süzün, üzerine sosu ilave ederek servis yapın.

MALZEMELER
1/2 paket makarna
200 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı beyaz peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA