ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Bezelyeli tavuk dolması

Tavukların içlerini elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın. Bezelyeleri haşlayın. Rendelenmiş soğan, küp doğranmış domates, mısır ve ezilmiş sarımsakları yağda beş dakika kavurun. Bezelyeleri de ekleyip baharatlarla tatlandırın ve bu karışımı tavuk kalçanın içine doldurup kürdanla tutturun. Bir fırın kabına alıp üzerine çok az su koyun ve erimiş tereyağı sürüp 180 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet tavuk bütün kalça
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı konserve mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 demet dereotu
Taze kekik, biberiye, tuz, karabiber

?ÇİLEKLİ SU MUHALLEBİSİ
Süt, toz şeker ve tuzu kaynatın. Pirinç unu ve nişastayı suyla açın ve karıştırarak süte sicim gibi dökün. Muhallebi kıvamına gelince kaplara pay edip buzdolabında dondurun. Sos malzemelerini pişirin. Muhallebiyi ters çevirerek çıkarın, etrafına hazırladığınız sosu döküp çilekle süsleyin.

MALZEMELER

1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç unu

SOS İÇİN:
1 su bardağı su
500 gr. çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

?KIRMIZI SOĞANLI DOMATES ÇORBASI
Kırmızı soğanı ve havucu küp küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş domates ve sıcak suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kesme şeker ekleyip pişirin. Blender'dan geçirip kaynatın. Tabaklara aktardıktan sonra krema ekleyin. Nane yaprakları ile süsleyin.

MALZEMELER

2 adet kırmızı soğan
4 adet domates
1 adet havuç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
1 çay bardağı krema
2 dal nane
Tuz, karabiber