Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli dana haşlama

Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Et, soğan, havuç ve patatesi bütün olarak tencereye koyun. Maydanozu da ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. 25 dakika haşlayıp sebzeleri çıkarın. Bir tavaya tereyağını koyun. Patates, havuç ve domatesi büyükçe, soğanı da yarım ay şeklinde doğrayıp soteleyin. Haşlanmış eti dilimleyin, sebzelerle servis yapın.

MALZEMELER

500 gr. bütün dana eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

?KÖZ DOMATES ÇORBASI
Domatesleri, kabuklarıyla közleyin. Soğanı iki dakika kavurun. Üzerine un serpip karıştırın. Et suyunu ve suyu kaynatın. Közlenmiş domateslerin kabuklarını soyun, blender'dan geçirip çorbaya ekleyin. Çorbayı tekrar blender'dan geçirip kaynatın. Reyhanı ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri koyun.

MALZEMELER

1 kg. domates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
1 tutam reyhan
Tuz

ÜZERİ İÇİN:
Kaşar peyniri

SAKIZLI MUHALLEBİ
Süt, elenmiş un, yumurta sarısı ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Kaynayınca vanilyayı ve beyaz çikolatayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ilınınca labne peynirini ekleyerek mikserle çırpıp kaselere paylaştırın. Frambuazla süsleyin.

MALZEMELER

3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. labne peyniri
80 gr. beyaz çikolata
2 parça damla sakızı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA