Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çıtır köfte

6 KİŞİLİK
Derin bir kabın içine ince bulguru döküp üzerine biraz su serpin. Üzerine rendelenmiş soğanı, kıymayı, baharatları ve salçayı koyup iyice yoğurun. Yuvarlak köfteler yapıp derin dondurucuda en az iki saat bekletip kızartın.

MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
500 gr. kıyma
1 soğan
1 çay kaşığı kışmış
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su

Bezelyeli risotto
4 KİŞİLİK
Bezelyeleri haşlayın. Yıkanmış pirinci tereyağında renkleri dönene kadar karıştırarak kavurun. Pirinçlerin renkleri dönünce üzerine bir-iki kepçe tavuk suyu döküp karıştırmaya devam edin. Suyunu biraz çekince tekrar bir-iki kepçe tavuk suyunu ekleyip karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın. Pirinçler şişince üzerine haşlanmış bezelyeyi de katıp karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyip servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı risotto pirinci
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
30 gr. kaşar peyniri rendesi
Tane karabiber

Çikolatalı puding
4 KİŞİLİK
Süt, yumurta sarısı ve şekeri beş dakika karıştırıp ısıtın. Üzerine suyla hafifçe açtığınız nişastayı döküp iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp içine çikolatayı ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Üzerine iri parçalar halinde ceviz koyup servis yapın.

MALZEMELER
200 gr. çikolata
200 gr. çiğ krema
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA