Ispanağı yıkayıp irice kıyın. Bol suda üç dakika pişirip süzün.
Yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, tarçın ve ıspanağı ekleyin. Sıcak su koyup 10 dakika pişirin. Doğranmış ekmekleri servis kabının dibine döşeyin, üzerine ıspanağı yayıp sarımsaklı yoğurdu dökün.
Tereyağında kavrulmuş fıstıkları ve pul biberi üzerine gezdirin.

MALZEMELER
1 kg. ıspanak
2 adet boy soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 kg kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı sıcak su
6 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt
5 dilim ekmek
Tuz
Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

ÇİKOLATALI MUZLU KEK
Yağ, şeker ve çikolatayı eritin. Cam bir kasede muz ve yumurtaları çırpın ve çikolatalı karışımla karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 paket bitter çikolata
2 adet muz
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

PATATESLİ MERCİMEK KÖFTE
Mercimeği biraz suyla kaynatın. Yumuşayınca içine bulgur ekleyip suyunu çekmesini sağlayın.
Bulgur kabarınca yoğurup soğumaya bırakın. Salça, rendelenmiş soğan, patates, tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp beş dakika kadar kavurun, bulgurlu karışımın içine dökün. Baharatları da ekleyin, yoğurup şekil verin.

MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı salça
2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bulgur
Kimyon, tuz, karabiber