ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu nohut çorbası

Bulguru üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su ile ıslatın. Beş dakika bekletip kimyon, karabiber, pul biber, tuz, salça ve unu ekleyerek yoğurun. İstenilen yumuşaklığa gelince parmak şeklinde köfteler yapın. Sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve domatesi kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün. Kaynayınca haşlanmış nohut ve köfteleri ilave edip 15 dakika pişirin. Limon suyu ve kuru nane ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4 su bardağı sıcak su
2 çay bardağı haşlanmış nohut
1/2 adet limon
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber, tuz, kuru nane

Yoğurtlu meyve suyu
Limonata için tüm malzemeyi karıştırıp soğumaya bırakın. Kiviyi ve üzüm suyunu blender'dan geçirin. Üzerine soğumuş limonatayı ekleyip karıştırın.
Başka bir kapta süzme yoğurt ve pudra şekerini karıştırın. Kivili limonlu karışımı bardağa alıp üzerine yoğurtlu karışımı koyun. Soğutup servis yapın.

MALZEMELER
4 adet kivi
1 çay bardağı üzüm suyu
1/2 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı pudraşekeri
Limonata için:
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
3 adet limonun suyu
1 su bardağı su

Fasulye salatası
Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi pişirip süzün.
İçine sirke koyup soğumaya bırakın.
Soğanı piyazlık, domatesleri ve közlenmiş kırmızı biberleri ise küp küp doğrayın. Sivri biberi ve dolmalık yeşil biberi de aynı boyda doğrayın.
Tüm malzemeyi servis tabağına alın, üzerine fasulyeyi ekleyin. Zeytinyağını döküp karıştırın.

MALZEMELER
2 su bardağı fasulye
1 çay bardağı sirke
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
5 adet sivri biber
3 adet dolmalık biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz