Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köri soslu makarna

Havuçları yarı yarıya haşlayıp jülyen doğrayın. Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Paketinin üzerinde yazan pişirme sürenin bitimine üç dakika kala çiçeklerine ayırdığınız brokoliyi ilave edin. Haşlama süresini tamamlayıp süzün. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine havuç, köri ve zerdeçal ilave edip birkaç dakika daha kavurun, sebze suyu ve mercimeği katın. Beş dakika sonra un ve yoğurdu karıştırıp tencereye ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın. Beş dakika daha pişirin. Körili karışımla makarnayı karıştırın.(6 kişilik)

MALZEMELER
3 adet havuç
1 paket makarna
300 gr. brokoli
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1-2 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
2 su bardağı su ya da sebze suyu
1 büyük çay bardağı kırmızı mercimek
2 tatlı kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber

Fındıklı şekerleme
Fındıkları havanda dövün. Su ve toz şekeri bir taşım kaynatıp ocaktan alın, içine fındıkları ilave edip karıştırın. Biraz soğuyunca pudraşekerini de ekleyip yoğurun, istediğiniz şekillerde şekerlemeler hazırlayın. (12 kişilik)

MALZEMELER
1 su bardağı fındık içi
1/2 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı su
1 su bardağı pudraşekeri

Muzlu muhallebi
Süt, un ve toz şekeri sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını katarak mikserle 10 dakika kadar çırpın.
Bisküvileri robotta çekip bir tepsiye yayın, üzerine muhallebiyi döküp soğutun. Muhallebi soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın. Dilimlerin üzerine kesilmiş muz koyup rulo yaparak servis yapın. (6 kişilik)

MALZEMELER
1 litre süt
5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr. tereyağı
3 adet muz
15 adet pötibör bisküvi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA