Domatesleri ortadan ikiye kesip bir tavaya koyun, aralarına kabukları soyulmamış sarımsakları serpiştirin.
Üzerine zeytinyağı, karabiber, tuz ve toz şekeri koyun. Orta ateşte, domates ve sarımsaklar yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra ezici yardımıyla tüm malzemeyi ezip bir dakika daha pişirin. Patlıcanları boylamasına dilimleyin, biberleri boylamasına dörde bölün, bir tavada önlü arkalı pişirin. Sebzeleri servis tabağına yerleştirin, üzerine ılınmış domatesli sosu gezdirerek servis yapın. (6 kişilik)
MALZEMELER
2'şer adet patlıcan, dolmalık biber ve kırmızı biber
4 adet domates
9 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
KREMA SOSLU DONDURMA
Bir tepsiyi buzdolabında soğutun. Vanilyalı dondurmayı soğuk tepsiye koyup derin dondurucuya koyun. Sosu için; şekeri bir tavaya koyun, üzerine suyu koyup kaynatın.
Rengi dönünce üzerine çiğ kremayı ekleyip beş dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Dondurmanın üzerine sosu dökerek servis yapın. (6 kişilik)
MALZEMELER
6-8 top vanilyalı dondurma
Sosu için:
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı su
1 çay bardağı çiğ krema
KURUFASULYELİ BUĞDAY PİLAVI
Kıyılmış ceviz içi, rendelenmiş soğan ve havucu tereyağında soteleyin.
Üzerine buğdayı ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra fasulyeyi ekleyin.
Hepsini birkaç dakika soteledikten sonra üzerini geçecek kadar su koyun ve tuzunu ayarlayın.
Suyunu çekene dek pişirip birkaç dakika demlendirip servis yapın. (6 kişilik)
MALZEMELER
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çay bardağı ceviz içi