Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı toplar

Tereyağı, su ve vanilyayı kaynatın, ocağı kısıp azar azar unu ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak hamur haline getirin. Ocaktan alın ve içine bir adet yumurta kırın. 10 dakika soğutup diğer yumurtaları teker teker ekleyin. Hamuru sıkma torbasına doldurup kızgın yağa kayısı büyüklüğünde parçalar sıkarak kızartın. Krem şantiyi sütle çırpın, sıkma torbasına koyup hamurların içine sıkın. Üzerin eritilmiş çikolata dökerek servis yapın.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
6 adet yumurta
Tuz Sosu için:
1 su bardağı süt
1 paket çikolatalı krem şanti
2 çay bardağı çiğ krema
100 gr. bitter çikolata

Sebzeli makarna
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip küp doğranmış soğan, kabak, havuç ve patlıcanı üç dakika sote edin. İçine baharatları ve makarnayı koyup servis yapın.

MALZEMELER

1/2 paket makarna
1 adet kabak
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Tavuklu iç pilav
Dolmalık fıstığı kavurun. Tavuk etini küçük küçük doğrayın ve fıstıklara ekleyerek kavurmaya davam edin. Kuş üzümünü sıcak suda yarım saat bekletin. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun, pirinci ekleyip beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kuş üzümü, dolmalık fıstık, baharatlar ve tavuk etlerini ekleyip pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
300 gr. kuşbaşı tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA