Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı bezeli pasta

6 KİŞİLİK
Bir kaba yumurta aklarını ve şekeri koyup sıcak su dolu bir kaba yerleştirin ve benmari usulü ısıtın. Kap sudayken kuvvetlice çırpın. Homojen hale geldikten sonra kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Karışımı sıkma torbasına doldurun, yağlı kağıt üzerine sıkın. Önceden ısıtılmış 50-70 derecelik fırında iki saat pişirin. Fırını kapatıp bir saat daha içinde kuruması için bekletin. Süt ve kremşantiyi çırpın. Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Bezeleri, aralarına çikolatalı sos, kremşanti ve ahududu koyarak üst üste dizin.

MALZEMELER
4 adet yumurta akı
2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
Kreması için:
2 paket sade kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
100 gr. bitter çikolata
1 su bardağı krema
1 su bardağı ahududu


6 KİŞİLİK
Pastırmalı et sarma
Etleri tuz ve biberle ovun. Ortalarına pastırmaları koyup rulo şeklinde sarın ve kürdanla tutturun. Tereyağını tavaya koyup etleri iyice kızartın. Üzerine rendelenmiş domatesi ve sıcak suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişin.

MALZEMELER
6 parça biftek
12 adet pastırma
4 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz, karabiber

6 KİŞİLİK
Sebze döneri
Yufkayı düz bir zemine yayıp bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup ince dilimleyin. Biberi de ince dilimleyin. Sebzeleri boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürün ve rulo yapın. Buzdolabında iki-üç saat bekletin. Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimleyin. Az yağlı tavada arkalı önlü pişirin.

MALZEMELER
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
1'er adet patlıcan ve kabak
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA