Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balkabaklı tart

4 KİŞİLİK
Balkabağını şekersiz pişirin ve ezin. Unu ve yağı kum gibi oluncaya dek ovalayın. Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamuru tart kalıbına, kenarlarını yükselterek yerleştirin. 200 derecedeki fırında pişirin. Süt, şeker, un ve yumurta sarısını çırpın, ateşe koyarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca kabakları ilave edin ve üç dakika daha pişirin. Ocaktan alıp üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırından çıkan tartın üzerine soğumuş kremayı dökün.

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 yumurta
100 gr. tereyağı
Kreması için:
500 gr. balkabağı
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
8 çoraba kaşığı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı

4 KİŞİLİK
Havuçlu patlıcan salatası
Patlıcanları közleyin, biraz ılınınca kabuklarını soyun ve tuz ekleyerek bir bıçakla iyice kıyın. Havuçları rendeleyip tereyağında kavurun. Havuçlar soğuyunca patlıcanla karıştırarak servis yapın.

MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet havuç
Tuz

4 KİŞİLİK
Dereotlu ezogelin çorbası
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine salça, bulgur, pirinç ve mercimeği ilave edip karıştırın. Altı su bardağı sıcak su ekleyin. Mercimekler ve pirinç pişince kıyılmış dereotu ekleyip mikserden geçirin. Servis yapmadan önce limon suyu ekleyin. Dereotu ile süsleyin.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 limon
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 demet dereotu
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA