Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yeni mekanları keşfe çıkıyoruz

Bir İstanbul aşığının kaleminden en popüler mekanları keşfetmek ister misiniz? Sezonun yemeiçme trendlerini sizin için avladım... Şimdi kağıdı-kalemi hazırlayın ve bu mekanları tek tek not alın. Tatil rutininden sıyrıldığımız bugünlerde, bu rehber size iyi gelecek. Japon'dan Türk mutfağına, çılgın kokteyllerden haylaz pizzacıya kadar ne ararsanız var bu yazıda. İşte keyif listesi karşınızda...

Haylaz pizzacıyı keşfedin
Şehrin en haylaz ama aynı zamanda en asil beyefendisi, Dolapdere'nin yeni soluğu Sivuple... Mekanın sahipleri Sivuple'yi böyle tanımlıyor. Kimine göre tam bir 'soul kitchen', kimine göre de serseri ruhlu bir pizzacı. Eski bir motorsiklet tamircisinden bozma restoranda, kristal şamdanların aydınlattığı masalarda pizza tabağınızı silip süpürebilirsiniz. Dolapdere'nin tarihi atmosferinde düzenlenen partiler de cabası... Sadece karın doyurmaya değil, eğlenmeye de bu mekana gidebilirsiniz. 60'lı yılları hatırlatan dekorasyonu ile kendinizden geçeceksiniz. Sivuple, sezonun açılması ile birlikte başlayacak partilerle adından bolca söz ettirecek. Gizli bir deneyim isteyenler, lezzetli yemeklerin arasına kokteyl serpiştirip 45'likler eşliğinde sohbet etmek isteyenler için bire bir. Dolapdere de, bu kış yükselen semtlerden olacak, benden söylemesi.

Şehrin yeni gettosu neresi olacak?

Son günlerde, 'Yeni Karaköy neresi olacak? Bu kış nerelere gideceğiz?' soruları her masada konuşuluyor. Bomonti, Dolapdere ve Piyalepaşa; şehrin yükselen gettoları olarak görülüyor ve yatırımcılar gözlerini bu semtlere dikmiş durumda. Emlak piyasası da mevzuya uyanmış desek yeridir. Dolapdere'de açılan ufak tefek restoran ve barların ardından, Bomonti'deki bira fabrikasını satın alan Doğuş Grubu, mekanın tüm konsept tasarımı Pozitif Grubu'na emanet etmiş. İçeride açılacak Doğuş Grubu restoranları ve Babylon Lounge ile bu mekan kış aylarının en gösterişli kompleksi olacak, eminim.

Kahveyi kokteyle bağlayalım mı?
Geyik hakkında çok şey yazıldı çizildi... Yok birkaç güne kapanır, yok kahveciden kokteylci mi olur... Başarı böyle bir şey işte; hakkınızda birileri senaryolar yazar ve siz bunu yıkarsanız. Hâlâ keşfetmediyseniz, hemen geyik yapmaya Cihangir'deki Geyik'e gidin. Açılalı birkaç ay olsa da, sağlam bir müdavim kitlesi var. Bu kışın keşfedilmesi gerekenler listesine giren Geyik; kendinizi evinizin salonunda, balkonunda, oturma odasında hissedeceğiniz mini bir mekan. Mekanın yaratıcıları Yağmur ve Serkan, iki yakın arkadaş. Yağmur, iç mimar, Serkan ise şampiyon bir barista. Ağzınızın tadını iyi biliyor yani. Mekanda kahveler, Orta ve Güney Amerika'dan getiriliyor. 'Peki sadece kahve mi içeceğiz?' derseniz, akşam saatlerinde mekanın kokteyl mönüsü önünüze geliyor ve ilginç karışımları tadabiliyorsunuz. Akarsu Caddesi'ndeki klasik mekanlardan sıkılanlar için, kahveden kokteyle geçiş yapacağınız, uzun saatler takılabileceğiniz bir mahalle kahvesi ve barı burası.

Öğrencilerin elinden çıkma lezzetler
Öğrencilik dönemine dönmek isteyenler Enstitü Restaurant'a toplansın. Hatta birazdan sizi sınava tabi tutacağım. Neden mi? İsterseniz kurslara katılıp yeni lezzetler yaratın, isterseniz mutfak öğrencilerinin elinden çıkma lezzetleri keşfedin. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü içerisinde yer alan Enstitü Restoran'da geleceğin şefleri ile tanışabilirsiniz. Burası, adı üstünde tam bir uygulama restoranı. Mekanın mönüsü mevsimsel olarak yenileniyor. Takın kolunuza sevdiceğinizi ve öğrencilik yıllarınızı anmak için Enstitü'ye gidin.

Çay odası trendi

Yaz aylarında açılan ve bu kışa damga vurmaya hazırlanan mekanlardan biri de Hori... Grand Hyatt İstanbul Hotel'in içinde yer alan Hori, kapı komşusu Hilton'da hizmet veren Dragon'u kıskandıracak bir Japon restoranı. Hatta bu kış Dragon'un pabucunu dama atabilir, benden söylemesi... İstanbul'da Japon akımını başlatan isimlerden Shunichi Horikoshi, Hori'nin yaratıcısı ve şefi... 2003 yılından beri İstanbul'da yaşayan ünlü Japon şef, mekana da kendi ismini vermiş. Yazın vazgeçilmezi olan suşi ve sashimi mönüsünün çeşitliliği insanı büyülerken, mönüde Japon mutfağının vazgeçilmezleri de yer alıyor. Tatami odası, restoranın en favori bölümü... Tatami; Japon evlerinde çay seremonilerinin yapıldığı özel bir oda. Yerler kilime benzer bir materyalle kaplı. Ve bu pahalı kilim, Japon evlerinin en değerli eşyası. İşte bu özel odayı kapatıp Japon mutfağının lezzetlerini tatmak, bu kış çok trendy olacak.

Yemeğin kasası

Karaköy'e dönüş başlıyor. Gözden kaçırdığımız restoranlardan biri de Kasa Lokanta... Bence Kasa, bu kışın en hit mekanlarından biri olacak. Mekan; The House Hotel'in içerisinde yer alıyor. Türk mutfağını modernize edip makyajlayan ve bildiğimiz tatları şaşkınlıkla kaşıklamamıza sebep olan şef Volkan Çengel, mönüyü mevsimsel olarak değiştiriyor. Yöresel lezzetler, sizi Osmanlı mutfağının cazibesiyle buluşturuyor zaman zaman. Misafiriniz mi geldi, iş toplantınız mı var, Türk mutfağını baştan mı keşfetmek istiyorsunuz; o zaman doğru adrestesiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA