Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

2016 yazının en yenileri, ters köşe duruşları

Orfeo Çetin'in alkollü olarak direksiyon başına geçtiği haberini gazetelerde okuduğum gün, baba Sinan Çetin'i günün erken saatlerinde Bebek- Kuruçeşme sahil hattında bisiklete binerken gördüm. Sinan Çetin'in, nam-ı diğer Sinangir'in bu sportif hareketi ters köşeydi. Çıkan haberlerin canını yaktığı, oğullarıyla ilgili yazılanların yaşattığı gerginlik, yüzünden okunuyordu.
İtalyan şef Carlo Bernardini, pop up restoran (geçici süreliğine açılan) açma akımına uymuş ve Vault Karaköy'ün terasında, İtalyan mezelerinden oluşan bir restoran açmış. Karletto adını verdiği mekanın ismi nereden geliyor diye soracak olursanız; annesi Carlo'ya küçükken öyle sesleniyormuş. Mekanın enginarlı salatası tavsiye edilir.
Pop up restoran mevzusu son zamanlarda tüm mekancıların dilinde. Kaya Demirer'in de geçtiğimiz haftalarda açtığı mekanı; pop up, yani bir varmış bir yokmuş kafası yaşıyor. Peki neden böyle bir akım başladı? Dünyada uzun yıllardır var olan bu sistem, tüketim çılgını olan biz insanoğlu için birebir de ondan. Bugün bize keyif verene, üç gün sonra burun kıvırdığımız oluyor. Onca yatırım, beklenti, klasikleşme çabası çöpe gidiyor. O yüzden ufak yatırımla, geçici heyecanlar yaratıp kısa süreli var olmak mekancılara yetiyor.
Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki kıyasıya çekişme, UEFA 2016 takımları arasındaki rekabet tadında. Hızlı çalımlarla adeta bir müsabaka halindeler. Ülke politikamızı bir kenara koyduğumuz bugünlerde, her birimiz kıtalar arası politika uzmanı olduk. İkilinin Twitter hesaplarını takibe alanların son gündemi de Trump'ın coğrafya bilgisi oldu. Belçika'yı şehir sanan Trump'ı ti'ye alan Hillary'nin göndermesinden sonra bakalım daha neler olacak?
Her yaz sezonu Lucca değişime uğrar, ufak yeniliklerle sezona tekrardan sıkı bir giriş yapar. Şimdilerde ise müdavimleri tarafından en çok konuşulan konu; mekana ünlü mimar Mahmut Anlar'ın elinin değeceği. Bakalım Anlar Lucca'ya el atacak mı?
Türk toplumu, yakında yeni bir sınıflandırma ile tanışacak. Londra'da yayılan bu kategorinin adı EIP, yani extremly important person (aşırı önemli insan). Statü sembolü olan işlere meraklı insanoğlu, şimdi de bunun peşinden koşacak, herkes aşırı önemli insan olmak isteyecek. Bakalım EIP uygulaması hangi alanlarda zirve yapacak?
Kanal 7'de yayınlanan bir Hint dizisi var. Evdeki yardımcımın ütü yaparken izlediği bu dizi meğer çok popülermiş. Dizinin adı: 'Benimsin'. Dizide kavga, gürültü, şiddet yok. Masum bir aşk hikayesi ve hafif bir entrika var. Unutmadan; dizinin karakterleri dini inançlarına çok bağlılar ve sürekli şükrediyorlar. Alın size bir TV deneği, yardımcım ve arkadaşları bu dizinin müptelası. Hani diyorsunuz ya niye Türk dizileri yayından kaldırılıyor diye, ev kadınları arasında bir anket yapın; nasıl dizileri ekranda görmek istiyorlar öğrenin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA