Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Topuklu ayakkabıyla dans edenler daha çok kalori yakıyor canım!

Bu hafta sonu en çok hangi konuda hayıflandım?
Çok istediğim halde katılamadığım stüdyo dersi neydi? Yaptığı sıra dışı ayakkabı tasarımıyla dünya çapında adını duyuran genç Türk kim?
Bu soruların cevaplarını öğrenmek için yazımı okumaya devam edin, bir de kendinize badem sütüne latte söyleyin... Bu aralar benim favorim bu, bakalım sevecek misiniz?

BÜNYAMİN İLK BEŞTE
Bünyamin Aydın, yeni neslin trendsetter'larından biri. Kurucusu ve kreatif direktörü olduğu Les Benjamins ise son yılların en cool giyim markalarından... Şimdilerde Bünyamin'in yeni bir heyecanı var, hatta bu yüzden uykuları kaçıyor! Nike'ın Vote Forward projesi kapsamında Nike Airmax tasarımı yapan isimlerden biri de Bünyamin. Dünyanın farklı yerlerinden 12 tasarımcı ile yarışan ve ilk beşe kadar yükselen Bünyamin'e siz de oy verebilirsiniz. Bunun için nike. com/voteforward adresine girip bir Türk tasarımcıyı uluslararası arenada destekleyebilirsiniz.
Ufak bir sitem etmeden de geçemeyeceğim... Bu proje lanse edildiği günden beri, sosyal medyada konuyla ilgili paylaşım yapıp tanıdığımız ünlü isimlerden destek alıyoruz. Konuya en hassas şekilde yaklaşan isim Arda Turan oldu. Instagram ve Twitter'da Bünyamin'e destek verdi. Özge Ulusoy, Derya Şensoy ve Pucca da destek olan isimlerdendi. Ancak desteğini istediğimiz bazı ünlüler, konuyu duymazdan, görmezden geldi. Kafalarından ne geçiyor bilinmez elbet...
Şöhretlerini, popüler dünyadaki varlıklarını bencil bir kafada yaşamaya devam ettikleri sürece, sadece ceplerini doldururlar.
Sonrası mı? Buram buram yalnızlık...



SAĞIM SOLUM KEBAP!
Pazar sabahı uyanıp spor yaptım, kalori üstüne kalori yaktım. Madem öyle, güne sağlıklı devam edeyim dedim. Yemeksepeti'nden sipariş vermek için bilgisayarımın başına geçtim. İçimde bol kalorili yemeklere dair en ufak bir istek yok. Sağlığa adamışım kendimi malum...
Ama Yemeksepeti'ne girer girmez sağım solum pizza, hamburger, kebap, çiğköfte doldu! Bunları görmezden gelip tuzağa düşmeden diyet ve fit mönüleri olan restoranları araştırmaya başladım. Ancak Nişantaşı-Teşvikiye bölgesine paket servisi yapan bir tane bile sağlıklı restoran bulamadım. Biz şehir insanlarının kilo problemi olmasın da kimin olsun Allah aşkına! Hayatımızın diyet reçeteleri etrafında dönmesi çok normal. Hele ki bekarsan ve yemek pişirecek birine ihtiyaç duyuyorsan işin çok zor. Bir ihtimal deyip pazar günü hizmet veren tek adres olan Bebek'teki Eat Pro Diet'i aradım. Ne kadar yalvarsam da, evime çok uzak oldukları için yemek yollamadılar. Halbuki glütensiz fit mönüleri, kinoalı içli köftesi, tam tahıllı burger ekmeğine sebze burgeri bir harika! Ben de evdeki glütensiz makarnayı, yanına domates sosu yapıp yedim. Hiç yoktan iyidir...

EĞLENCELİ VE YORUCU
Pazar gününü bu şekilde kapatmadım elbette... Moda editörü/marka danışmanı İlkyaz Özel ve Mustafa Oral Ünlü'nün yeni projesi Studio 11'in düzenlediği sağlıklı yaşam partisine gittim. Ellerinde yoga matları, üzerlerinde pilates taytları olan kadınlar; bir köşede manikür, diğer köşede yüz maskesi yaptırıyorlardı. Bazıları ise masaj randevularını bekliyordu. Hem de bunlar, W Hotel'in lounge'unda akşam saatlerinde yaşanıyordu. Bir ara model Ece Begüm Yücetan ile karşılaştım. "Nasıl geçti günün?" diye sorduğumda, "Tüm gün oryantal, kardiyo, yoga ve pilates yaptık.
Bir de high heels dersi aldık. Çok eğlenceli ve yorucuydu" dedi. High heels egzersizinde, yüksek topuklu ayakkabılarla dans etmişler.
Begüm, en çok kaloriyi bu derste yaktıklarını söylüyor.
Kalori yakmak mı! Hemen "Ah keşke 43 numara topuklu ayakkabı olsaydı da ben de katılsaydım bu derse" diyorum. Anlaşılan o ki, gece topuklu ayakkabılarıyla dans edip gezen kadınlar, erkeklere göre daha çok kalori yakıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA