Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Alaçatı’da otlar bahane eğlence şahane!

Bu hafta gözümüz kulağımız, İstanbul'dan firar edip 8'inci Alaçatı Ot Festivali'ne katılanlardaydı. Peki Alaçatı'da neler olmuş, bilmek ister misiniz?
Sosyal medyada bu hafta sonu sıra dışı bir hava hakimdi. İstanbul geceleri out, Alaçatı Ot Festivali in'di. Bol güneşli Alaçatı-Hacımemiş sokaklarında herkes çalgılı çengili festival havasına kapılmış, yazlık kıyafetleriyle 27 derecelik havada sere serpe uzanmıştı. İğne atsan yere düşmez derler ya, aynen öyleymiş. İstanbul'un popüler kitlesi tam kadro oradaydı. Neyse ki bol bol Snap atıp Instagram'da paylaşım yaptılar da, benim gibi orada olmayanların gözü gönlü açıldı. İstanbul'daki gece kulüplerinin, popüler mekanların gediklileri firar ettiği için kendimizi terk edilmiş hissettik, o ayrı. Ben de Alaçatı'nın altını üstüne getiren arkadaşlarımdan Eda Güzelcik'i arayıp orada neler olup bittiğini sordum.
1- Festivalin en popüler mekanı; hem yemekleri, hem de cumartesi gecesi Cüneyt Öztürk'ün sergilediği DJ performansı ile Kapha'ymış. Orada kimler mi varmış? Aslışah Alkoçlar, İvana Sert, Hakan Akkaya...
2- Yemek için en çok Ferdi Baba, Esnaf ve Cura tercih edilmiş.
3- Kaparibahçe, Hacımemiş'in Lucca'sı gibiymiş.
4- Köşe Kahve; birbirini görmek ve 'Kim buralarda takılıyor?' merakını gidermek isteyenlerin mekanıymış.
5- Festivale katılanlar en çok Alavya ve Manastır otellerini tercih etmiş.
Eda'ya sordum, "Nedir bu festivalin esprisi?" diye. Çok net bir şekilde şu cevabı verdi: "Vallahi Mertciğim ne ottan haberdarım, ne de mönüden. Maksat eğlence... İstanbul'un popüler isimleri için bir kaçış bahanesi oldu festival. Biz de gittik, eğlendik, coştuk. Hepimize çok iyi geldi."


Ümit Karan Esnaf'ın mutfağında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA