Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Kuruçeşme’de nargile savaşları

Pazar sabahı referandum; sandık buluşması sonrası havanın günlük güneşlik olmasını fırsat bilen İstanbullu, kendini sokaklara atmıştı.
Kuruçeşme-Bebek hattındaki mekanlarda kahvaltı ile başlayan, daha sonra evlerde toplanıp maaile ekran başına geçilen uzun sohbetli bir aile saadeti günü yaşandı. Hatta bir arkadaşım neredeyse bir yıldır görmediği anne ve babası ile buluştu yani duygusal anların da günüydü. Peki o sırada ben neler yaptım, benim gündemimde neler vardı?

BÜYÜKBABA MUTFAĞI GİBİ
Bebek'ten yola çıktım, ilk Lucca'ya baktım; yazlık şortları ile masalara kurulan sportif bir topluluk vardı. Üstümdeki kıyafetler etraftakilerle o kadar uyumsuzdu ki, "Sanırım ben sizinle senkronize olamayacağım, en iyisi kaçayım" deyip Arnavutköy'e doğru yola çıktım.
Hemen ilk adımda, Bebek yolunun başında yeni bir mekan keşfettim! Teşvikiye Camii'nin hemen arkasındaki Grandma'nın sahiplerinin yeni yeri Grandpa; günlük pastane lezzetleri, özellikle ekşi mayalı ekmekleri ile kahvaltı için çok güzel bir mekan. Çörekler, kekler ve yanında artisan kahveler ile tam bir büyükbaba mutfağı. Dekorasyonu Grandma'ya göre daha maskülen. Mekana girer girmez sizi karşılayan yemek barındaki lezzetler, aklınızda bir şeyler atıştırma fikri yokken bile sizi yoldan çıkarabilecek cinsten. Bebek-Arnavutköy hattındaki sokağa taşan kalabalığı, ülke gündemini masaya yatıranları da teğet geçip Kuruçeşme'deki nargile savaşlarının içine daldım!
O da ne der gibisiniz?
Bir zamanlar Kuruçeşme, gece kulüplerinin rekabet alanıydı. Gece yarısı o asfalt; topuklu ayakkabılarıyla bir kulüpten diğerine geçen kadınlar, son model spor arabaları ile playboy'luk kanunlarını yazan beyler ile dolup taşardı.
Zamanla evrildik; haliyle bizler ve İstanbul yeme- içme piyasası da... Pazar sabahı yürürken sağımda Fahham, solumda Huqqa vardı. İkisi de yemekleri ile iddialı oldukları kadar nargile servisleri ile de yarış halindeler. Her ikisinin de baskın bir Ortadoğulu müşteri kitlesi var.
Gündüz saatlerinde bu kadar lüks otomobili hiçbir yerde göremezsiniz; lüks otomobil galerisi gibi. 'İçeride kim var?' diye merak ediyor, şöyle göz ucuyla oturanları süzmek istiyorum ama o gün acelem olduğundan bunu yapamadım; en kısa zamanda rekabetlerine puan vermek için ikisini de deneyeceğim. Unutmadan; sahil hattının en eskisi Kuruçeşme'deki Aşşk Kahve'yi bilirsiniz, hemen yanında da Miamensa vardır. Ah gençlik zamanlarımız...
İşte tam oraya modern bir meyhane açacakmış Aşşk'cılar. Çalgı çengi olur mu bilinmez ama mezeleri ile lezzeti konuşulan bir yer olacakmış. Modern meyhanelerin durdurulamaz yükselişi devam edecek yani.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA