Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

İngiliz finans çevresi Türk hamamında ter atacak

Londra seyahatimin en merak edilen kısmındayız şimdi... Şehrin finans bölgesi City'de, banka binasından otele dönüştürülen The Ned'in üç gün üç gece devam eden açılış partisindeyiz. Soho House grubu ile Amerikalı otel, restoran ve kulüp yatırımcısı Sydell ortaklığında hizmete girecek olan The Ned, tamamen orijinaline sadık kalınarak tasarlanmış.
Projenin sahipleri, Türkiye'deki Londra sevdalılarının potansiyelinin farkında ve "Gelin, heyecanımıza ortak olun" diyorlar. Ben de öyle yaptım... Bir tek kafamda baretim, elimde tornavidam eksikti... Hatırlarsanız, geçtiğimiz yıl Nick Jones'un şantiyede düzenlediği Hard Hat Party'ye katılmıştım.
Kafamızda baretlerle dans etmiştik. Şimdi de öyle yapıyoruz...
Otelin resmi açılış tarihi 2 Mayıs.
Hazırlıklar devam ederken, biz de ayağımızın uğuruyla mekana geldik. Onlar çalışırken; otelin içindeki sağlıklı gıda restoranı Malibu Kitchen'da avokadolu tostumuzu yiyip Hindistancevizinin içinde servis edilen tropikal meyveleri tadıyorduk.
Projenin yaratıcısı Nick bir köşeden diğerine koşturuyor; elektrikçiler, tesisatçılar, dekoratörler de hummalı bir şekilde çalışıyordu. Bize eşlik eden kişiyse, grubun halkla ilişkiler sorumlusu Jenny Harris'ti.
İngilizlerin bilinen soğuk tavrının aksine, çok samimi ve içtendi Jenny.
1920'lerde Midland Bank olarak hizmet veren binanın değişimine gözlerimizle şahit olduk. Bu otelin diğerlerinden farkı, üyelere özel bir sistemi olması. Terası, SPA'sı ve eskiden banka kasasının bulunduğu bölümde bulunan lounge ve kulüp konseptli The Vault'u; sadece üyelere hizmet verecek. Otel misafirlerine özel ayrıcalıklar da sunuluyor. Otelde konaklayanlar, bu sürede özel alanlardan faydalanabiliyor.
Otele adım atar atmaz, restoran ve barlar çevrenizi sarıyor. Bunlar arasından benim favorim Cecconi's, Malibu Kitchen ve Kaia oldu.
Kaia'daki sağlıklı Uzakdoğu lezzetlerinin yanı sıra Lutyen Steakhouse'daki etler de parmak ısırtacak kadar lezizdi. SPA'daki en şaşırtıcı hizmet ise Türk hamamı... Belli ki Nick Jones, bu fikri İstanbul'dan getirmiş. İngiltere'nin en büyük finansçıları, terini Türk hamamında atacak yani.
Üç gün süren açılış partisi, her gün başka bir hedef kitleye hitap ediyordu. Moda ve sanat kitlesinin ağırlıkta olduğu partilere, Mr. Porter ve Monocle gibi popüler basın mecraları evsahipliği yaptı. Unutmadan; The Ned'de Soho House üyelerine özel ayrıcalıklar da tanınıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA