Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Anime ve selfie severler anne-babayla kanka olurlar

Aleyna jenerasyonunun kodlarını çözdüm!

Aleyna Tilki'nin sözlerine takılıp 'Saçmaladı yine' deyip onu yerden yere vuruyorsunuz değil mi? En son "Türk halkı sayemde yerli Madonna'nın ne olduğunu öğrendi" demiş. 'Madonna'yı tanımıyor herhalde' diyebilirsiniz. Muhtemelen de Madonna'nın 80'lerden bugüne geldiği yolda ancak son birkaç yılına denk gelmiştir, o yüzden bilmemesi çok normal değil mi? "Behzat Uygur kim, ünlü biri mi?" dediğinde de sinirlendiniz ama durun tansiyona hiç gerek yok, sakin. Muhtemelen Tina Turner, Elvis Presley gibi isimleri de bilmiyordur. Karşınızda 17 yaşında bir kız çocuğu var, hitap ettiği kitle de kendi jenerasyonundan çocuklar. Peki bu çocuklar mercek altına alındığında hangi özellikleri ve alışkanlıkları ile dikkat çekiyorlar? Örneklerle modelleyelim bu jenerasyonu:
Bizim apartman şenlikli; çoluklu-çocuklu aileler var. Mesela geçen hafta Aleyna jenerasyonu çocukların en çok konuştuğu isim; Paris Moda Haftası'nda dikkat çeken Kaia Gerber oldu. Şimdi siz 'O kim?' diyeceksiniz: Cindy Crawford'un 16 yaşındaki kızı. Ancak bizim apartmanın çocukları Kaia'nın annesinin şöhretinden bihaber. Umurlarında da değil bu arada; kimse kim. Kaia Gerber'in Instagram'da 2 milyon takipçisi var ve sürekli onun stilini mercek altına alıp inceliyorlar.
Bu jenerasyon çocuklarının anime çılgınlığı var. Bir dönem bizim çizgi filmlerimiz vardı ya Heidi'ler, Şeker Kız Candy'ler, Jetgiller; işte onların Japon versiyonu. Ancak içinde +18 unsurlar da var, o yüzden çocuklar animeleri aileleri ile beraber de izleyebiliyor. Yani bizim zamanımızın Amerikan çizgi filmlerindeki gibi hayat pembe değil.



FANLIK OUT
Bu neslin en büyük hava atma aracı; Spotify listeleri. Spotify'da kendi listeni oluşturmak, arkadaşlara göndermek ve sosyal medyada paylaşmak onlar için en cool hareket. Eskiden bir ünlünün çıkan CD veya kasetini alıp ilk dinleyen olmak, walkman ile okula gitmek varken, şimdiki neslin geldiği durum bu!
Aile ilişkilerine gelecek olursak... Bizde anne-babaya büyük saygı vardı, değil mi? Onlarda bu durum çağ dışı; aile ilişkilerinde kankilik boyutundalar. Amerikan filmlerine geçiş yaptık desek yeridir.
Peki biz ünlü birini gördüğümüzde ne yapardık? Posterini alıp imzalatırdık. Yeni nesil imza alma biçimi selfie çekmek. Bir de Aleyna neslinde fanlık out; vazgeçmeye meyilliler. Nerede o Metallica fanları, nerede o kafasında bandanalarla çığlık atan jenerasyon nerede...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA