Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Klarnetini kapan gelsin

Klarnetin ve Klezmer müziğinin yaşayan en büyük efsanelerinden Giora Feidman, "O, klarnete benim şu anda bulunduğum noktadan başlamış" demişti.
Cümlede, 'o' diye bahsedilen kişi de Serkan Çağrı.
Giora Fiedman; İstanbul konserini, sahnede ağırladığı Serkan Çağrı için sarf ettiği bu cümleyle kapatmıştı.
Serkan Çağrı, Keşan'da ailesinin geçimini düğünlerde klarnet çalarak sağlamış bir babanın oğlu.

OKULUNU DA OKUDU
Bir gün babası onu, çalıştığı düğün salonuna götürür ve şöyle der: "Bak, okumazsan benim gibi düğünlerde çalışır, sarhoşlarla uğraşırsın."
Serkan o gün tercihini yapar; sevdiği klarnetin peşinde koşacak, hem de bu işin okulunu okuyacaktır. 13 yaşındayken bir festivalde dikkat çeker ve sonrası çorap söküğü gibi gelir.
Serkan tüm yaşamını klarnete adamış bir adam. Kazandığını son kuruşuna kadar, açtığı müzik okuluna yatırıyor. Dünyanın en önemli nefesli çalgı üreticileri onun adına klarnet üretiyor. Serkan, her model için oturuyor günlerce çizim yapıyor.
Yani, varını yoğunu klarnetine adıyor.
Ve şimdi, bir zamanlar keşfedilmesine yarayan yetenek yarışmasının benzerini Edirne'de bu hafta sonu yapılacak olan Klarnet Festivali kapsamında düzenliyor.
Festivalde dünya çapında müzisyenlerin konserleri olacak.
Yetenek yarışması da cuma günü. Yarışma 18 yaşını geçmemiş tüm müzisyenlere açık.
Gelip hünerlerini, bu işin üstatları önünde sergileyecekler. Jüride Serkan Çağrı ve Orhan Şallıel gibi müziğin önemli isimleri yer alacak.
Hani bu sınıfa dahil olmam hadsizlik olur ama bir klarnet sever olarak ben de jürideki yerimi alacağım. Bu kadar usta arasında müzik konuşmak biraz zor ama idare ederiz diye düşünüyorum.
Siz iyisi mi klarnetinizi kapın gelin; elbet konuşacak bir şeyler buluruz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA