Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

50 TL'lik lahmacunun fişi

Günlerdir Bodrum beach'lerinden 'lahmacun tavan fiyatına' ilişkin çelişkili haberler geliyordu.
Pazartesi günü Hürriyet'den Vahap Munyar'ın kaleme aldığı 'Bir lahmacunu 50 TL'lik satıyorum çünkü...' başlıklı yazı gösterdi ki, hamur ve taş çatlasa 50 gram kıymadan mütevellit yiyeceğimizin piyasası bir hayli yükselmiş.

VERGİ VERİYOR MU?
Fikirlerine başvurulan işletmecilerden biri, her sene tabak, çanak değiştirdiğini; malzemenin en iyisini kullandığını, sattığının sadece bir yiyecek olmadığını, aynı zamanda ambiyans da sattığını söylemiş. Bu da fiyata yansıyormuş. Beni bir lahmacunun kaç liraya satıldığı ilgilendirmez. İşletmeci, alıcısı olduğu sürece, istediği fiyata satar malını.
Benim asıl merak ettiğim, adı geçen işletmeci 50 TL'ye sattığı lahmacunun fişini, satış fiyatı üzerinden kesiyor mu? Bu ballı börek satışta, devlete hak ettiği vergiyi veriyor mu?
Yazısında o detay yer almıyordu ama ekonomi gazeteciliğinin duayeni Vahap Munyar, işletmeciye bu konuyu da sormuştur diye düşünüyorum. Bilgi verirse biz de buradan paylaşırız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA