Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

FIona ve Shrek düğünü

Seneler önce çıktı bu kır düğünü modası...
Söyleyişi mi, yarattığı duygu mu romantik geliyor insanlara, nedir anlamıyorum ama böyle bir talep var çiftlerde.
Hele mevsim bu mevsim olunca; başlıyor sağdan soldan sesler yükselmeye: "Biz kır düğünü yapacağız!"
İyi halt edeceksiniz.
Geçenlerde Twitter'da da yazdım. Sanırsın adam inek obasında büyüdü, nişanlısı da otağda serpildi.
Şu düğün-dernek işlerinde illa ki bir 'biz farklıyız, herkes gibi değiliz' denilmeye çalışılıyor ya, işte bu çok komik oluyor.
Tamam anladık sen sürüye dahil değilsin, sizin aşkınız da çok gerçek ve şatafat sevmiyorsunuz! Öyle düğün salonu, otelde havuz başı falan size göre değil.
Fiona ve Shrek gibisiniz hatta.
Doğal ortama yayılmak istiyorsunuz.

KİMSENİN EĞLENDİĞİ YOK
Peki şekerim o kır düğününde tuttuğunuz catering servisi, masa düzeni için organizasyon şirketine ödediğiniz bir kamyon para, çiçekler, müzik sistemi falan ne oluyor?
Bu nasıl bir kır düğünü?
Havuz başı düğününden seninkinin ne farkı var?
İşte maksat zevzeklik olsun, başka bir şey değil.
Yıllardır savunurum, zaten düğün dediğin organizasyon, baştan başa enayilik ve gösteriş üzerine kurulu bir olay.
İnsanın parasıyla perişan olması hatta.
Siz, bir ev parası yatırıp her şeyin dört dörtlük olması için kendinizi paralıyorsunuz ve düğünden sonra davetliler sizinle karşılaşınca "Ay şekerim çok güzel bir düğündü, gerçekten çok eğlendik" diyorlar ya... Hah, işte yalan söylüyorlar!
Kimse eğlenmiyor, herkes oturduğu yerde sıkıntıdan patlayıp yine ayıp olmasın diye dans eden ve yine sıkılan insanları seyrederek içlerinden "Bitse de gitsek" diyorlar.

KIR DÜĞÜNÜ REZİLLİK
Hatta düğünden önce "B.k vardı evleniyorsunuz! Ben şimdi bu yaz sıcağında saç, baş, makyaj yaptırmakla nasıl uğraşacağım? Gidip bir de sizin için ayakkabıydı, çantaydı, dünyanın masrafını yapacağım" diye kulaklarınız çınlatılıyor.
En azından ben öyle yapıyorum.
Bir düğüne, nişana davet edilince saçlarım dikeliyor. Hele şu kır düğünü daha büyük rezillik. Git orda bir de topuklularla çayır çimene gömül.
Amaaan yapmayın böyle saçma sapan şeyler; gidin o parayla kendinize küçük bir yelkenli falan alın. Ya da saçma sapan bir yere yolculuğa çıkın, macera yaşayın.
Tantanalı düğünleri de masallardaki olmayan peri kızlarına bırakın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA