Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Akıllı kadınlara alışveriş tüyoları

Bazısı üzerindekini ne kadar pahalıya aldığıyla hava atar, bazısı aynı çantayı ne kadar ucuza alabildiğiyle. Bazısı imzasının bağırmadığı farklı tasarım çantasıyla hava atar, bazısı ise herkesin çok beğendiği stil sahibi elbisesinin sosyete pazarından alınmış olmasıyla... Bazıları da benim gibi çarşı, pazar dolaşır, lüks markalara göz atar, tasarımları inceler; ortaya karışık söyler. Geçen seferki ikinci el lüks pazardan sonra bu hafta size çarşı-pazar önerim var. Alışveriş tüyoları genellikle sır gibi saklandığı için birçoğu da habersizdir. O yüzden bu yarı bilinir konuyu sizinle paylaşmaktan zevk duyar, akıllı alışverişler dilerim! İmitasyon mu, ihraç fazlası mı, outlet mi anlayamıyorsunuz ama araştırmalarım doğrultusunda naçizane fikrim; ihraç fazlası olduğundan yana... Türkiye tekstil pazarı ve ihracatı alanında ilk 10'da yer alıyorken, dünya pazarında neredeyse bildiğiniz tüm markaların üretim adresi olan İstanbul'da uygun fiyatlı marka ürünleri bulabiliyorsunuz. Bu adreslerden biri ise; Taksim'deki Beyoğlu İş Merkezi. İstiklal Caddesi'nin orta bölümlerinde, aşağıya doğru inerken sol tarafınızda kalan, Oda Kule'nin karşı çaprazındaki Beyoğlu İş Merkezi'nde ucuz ve tarz parçalar bulabilirsiniz. Ayrıca Zara, Koton gibi markaların eski ve yeni sezona ait ihraç fazlalarını da. Yalnızca alışverişteki araştırmacı ruhunuzu elden bırakmadan, pasajda biraz didikleme işine girişmeniz gerekiyor. Fiyatlar ise; 15-20 liradan başlıyor.

TAZE TAZE...
Mercedes- Benz Fashion Week Istanbul'un beşinci sezonu, 16-21 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Yeni koleksiyonları görmek ve sokak modasını gözlemlemek için sabırsızlanıyorum!
Kim Kardashian, Paris Moda Haftası'ndaki Balmain defilesine kısa ve platin rengi yeni saç stiliyle geldi. Bence Kim, koyu tondaki saçlarıyla çok daha çekiciydi. Ayrıca sürekli değiştirdiği imajı insanların konuşacağı başka bir konu.
Tag Heuer, Cara Delevingne'i marka elçisi seçti. Paris'te düzenlenen davette, Delevingne podyuma yavru bir aslanla çıktı.
Michael Kors'un jet sosyeteden ilham alarak tasarladığı altı farklı modelden oluşan ayakkabı koleksiyonu 'Michael Kors Jet Set 6' oldukça başarılı!
Adidas Originals'ın yeni kadın koleksiyonu Red Clash, kırmızının yaşamsal enerjisinden ilham almış. Koleksiyonda podyumları ve sokak stilini etkisi altında alan 'çatışan desenler' öne çıkmış.
Sevdiğim bir parfüm önerisi... Reem Acra Eau de Parfum isimli parfümle podyumdan kozmetik sektörüne geçiş yapan Reem Acra, tasarımlarında olduğu gibi parfümünde de sıcak, gizemli ve baştan çıkarıcı olmak isteyen kadınları hedeflemiş. (100 ml. 359 lira.)

TREND IN
Ayakkabıda, çantada, kemerde ya da üzerinizdeki parçaların herhangi birinde yer alan püskül detaylar hakimiyetini sürdürecek. Ancak püskülü birden fazla yerde kullanmayın. Biker stiliyle birleştireceğiniz püsküllerle ise, trendin hakkını vermiş olacaksınız.
Önceki sezonların aksine tüm aksesuvar ve takılarda minimal, modern çizgiler ön planda. Renkli taşlar bu yıl yine revaçta. Basic tişört ve gömleklerinizi, hatta içine hiçbir şey giymeden kullandığınız ceketinizin altından görünen minimal bir kolyeyle stil sahibi olacaksınız. (Yeşil oniks minimal kolye: Beymen Clup by Meral Saatçi / 289 lira)

TREND OUT
Ayakkabı ve çantalardaki transparan formlar trend out! Ayaklarına güvenenler transparan ayakkabı giydiler ancak içi görünen çantaları birçok kadın tercih etmedi. Transparan çantaların, yakın dönemde ne tekrar trendler arasına gireceğini, ne de üreticinin satılmama riskini göze alacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA