Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Sloganlı tişörtler, diz üstü çizme ve derilerle modayı yakalayın

Moda gündeminin en yoğun olduğu haftalardan birini daha geride bıraktık.
Geçtiğimiz hafta içinde, 2017-18 sonbahar/ kış koleksiyonlarının sunulduğu New York Moda Haftası'nda, birbirinden iddialı tasarımlar görücüye çıkt.
Coach'un koleksiyonunda; bolca hayvan desenleriyle harmanlanan kürk detaylarına rastladık.
Tory Burch defilesinde bol kesimli pantolonlar, romantik formlu, saten, baskılı gömlekler dikkat çekti. Ayrıca pötikareler ve devasa karelere de rastladık.
Tümde aynı renk giyinmenin ve kürklerin yine trendler dahilinde olduğunu gösteren tasarımlarla karşılaştık. Oscar De La Renta'nın koleksiyonunda da kürk detayları vardı. Ayrıca, üzerinize iki beden büyük gelen kazaklar, paltolar da göze çarptı. Gece elbiselerinin altına giyilen pantolonlar, geçtiğimiz sezonun hitleri arasındaydı. Tam unutuldu derken, Oscar Dela Renta defilesinde tekrar karşımıza çıktı. Kombinlerimize sıkça dahil ettiği diz üstü çizmelerini de unutmamak gerek tabii. Calvin Klein koleksiyonunda kumaşların üzerine giydirilen naylonlar dikkat çekiciydi. Önümüzdeki sonbahar-kış aylarında yağmurluğu andıran, klasik formlu tasarımlar da moda olacak; şimdiden söylemesi. Bu arada önümüzdeki sezon ruganlar yerini hızlıca derilere bırakacak gibi görünüyor.
Alexander Wang koleksiyonunda da deri tasarımlara bolca rastladık.
Özellikle de dar deri altlarla, maskülen formlu gömleklerin birlikte kullanıldığı defilede, seksi-maskülen tabiri karşımıza çıktı.
Geçtiğimiz haftalarda bahsetmiştim hatırlarsanız... Haute Couture Moda Haftası'nı izlemeye giden birçok ünlü isim, Dior'un 2017 yaz koleksiyonundan 'We should all be feminists' yani 'Hepimiz feminist olmalıyız' yazılı tişörtleri giymişti. Hemen ardından gerçekleşen New York Moda Haftası defilelerinde de sloganlı tasarımlara rastladık. Yani önümüzdeki yaz ve kış aylarında sloganlar sıkça üzerimizde olacak.
Prabal Gurung, Public School, Creatures of Comfort'un koleksiyonlarını da incelerseniz siz de göreceksiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA