Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Şık olmanın dört kuralı

BÜYÜK KÜPE TAK, CLUTCH ÇANTA TAŞI, İNCE TOPUKLU GİY, SADE MAKYAJ YAP!
Oscar, Grammy, Bafta ödülleri derken içimiz dışımız kırmızı halı oldu. Moda haftalarının defile sonrası davetlerini de işin içine katarsak; davetten davete koşan yıldızları takip etmek gerçekten çok zor. En şıkları incelediğimizde ise karşımıza şık olmanın değişmez dört kuralı çıkıyor.
Düğün ve davet sezonunun açılmasına ramak kala, davet şıklığının dört vazgeçilmez detayını açıklıyorum...
1- Geriye doğru toplanmış, serumla parlatılmış saçlar ve büyük ışıltılı küpeler... Bu sezon kolye ya da yüzük yerine büyük küpeler ön plana çıkıyor. Bu küpeler; elbisenizin modeli, rengi ve tarzına göre elmas, pırlanta, zümrüt ve yakut gibi taşlardan olabilir. Yüzünüze en yakın duran aksesuvar olan küpelerin ışıltısı yüzünüzü aydınlatacak, görünümünüzü etkileyecek. Hem trendleri, hem de şıklık yarışını göz önünde bulundurduğunuzda; pırıltılı ve büyük bir küpe edinmeniz kaçınılmaz bir gerçek!
2- Elbiseniz yerleri süpürmüyorsa, dolgu topuklu ayakkabılardan uzak durun. Dolgu topuklu ayakkabılar, zarif görünümünüzü olumsuz etkileyeceği gibi, şıklık anlayışına da ters düşüyor. Onun yerine ince topuklu, tercihen bilekten bağlamalı ve ince bantlı sandaletler, gece kıyafetlerinin altında çok daha şık duruyor. Tabii buradaki en önemli detaylardan biri de bakımlı ayaklar.
3- Portföy çantanın gece davetlerinin vazgeçilmezi olduğunu söylememe gerek var mı? Belki de vardır. Yanınıza alacağınız çanta, muhakkak clutch olmalı. Belki elinizde tutacak, belki koltuk altınızda, belki de göğsünüzün hemen üzerinde taşıyacaksınız onu. Şık görünmeniz taşıma şeklinizle ilgili değil, tamamen çantanın modeliyle alakalı. Kısacası stilinize dahil etmek üzere muhakkak bir clutch edinin.
4- Makyaj konusunda abartıdan uzak durun. Saç ve makyajda bütünlüğe önem verin. Kırmızı ya da koyu tondaki rujunuzu, ten rengi tonlarındaki çok hafif göz makyajıyla tamamlamalı, yanaklarınızı renklendirmek yerine, kontörle şekillendirmelisiniz. 'Buradayım' diyen pembeler ya da doğal görünümünüzden uzakta bronz tonlar; koyu tondaki rujunuzla bütünlükten uzak palyaço gibi görünmenize yol açacaktır. Eğer, ten renginizle uyumlu nude tonlarda bir ruj kullanacaksanız, ister dumanlı göz makyajınızla, ister kalınca çekilmiş eyelinerla gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Şık görünümün en değişmez kuralı abartısız olmaktır.

Jessica Alba'nın elbisesi Ralph&Russo.



Alessandra Ambrosio'nun elbisesi Ralph&Russo.



Kate Hudson'un elbisesi Cavalli, çantası ise Tyler Ellis.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA