Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bu sezon bilekten bağlı ayakkabı ve balerin babetine yatırım yapın!

Bu ilkbaharı ve yaz aylarını, geçtiğimiz dönem bayılarak satın aldığınız ayakkabılarla mı geçirmeyi planlıyorsunuz? Bence mantıklı.
Trend dediğin nedir ki? Bir dönem giyiyorsun, ertesi yıl eskimeden, eski moda oluyor işte. Ancak bazen öyle modeller hit oluyor ki, uzun dönemler trend listesinde kalmayı başarıyor. Hatta modası geçse bile birkaç sezon sonra tekrar listedeki yerini alıyor. İşte bu sezon da öyle modeller var. Tüyolarımı takip edin ve uzun vadede kullanabileceğiniz ayakkabılara yatırım yapmaktan korkmayın. İşte satın aldığınıza pişman olmayacağınız ayakkabı modelleri:

BACAKLARI KISA GÖSTERİR
Hemen hemen tüm ayakkabı modellerinde bilekten bağlama olayını görüyoruz. Ayakkabınız babet, düz, topuklu, sandalet, belki de dolgu tabanlı bir model olabilir; ancak bilekten bağlı olursa, ayakkabınızla trendy bir görünüm sergilemiş olacaksınız.
Bilekten bağlamalı modeller, ayak bileklerinizi zarif ancak diğer taraftan bacaklarınızı daha kısa gösterecektir. Eğer 'Ben bu konuda sıkıntı yaşamam' diyorsanız, muhakkak bilekten bağlı modellere yatırım yapın derim. Unutmadan, bu sezon topuklu ayakkabıların, sandaletlerin ve hatta babetlerin içine kısa çorap giymeyi trendy bir hareket olarak kabul ediyor ve tereddütsüz uyguluyorsunuz; en azından sıcaklar bastırana kadar.
Bir diğer satın aldığınıza pişman olmayacağınız ayakkabı modeli ise babet. Peki hangileri? Yine, yeniden balerin babetleri gündemde. İster deri ceketinizle, ister cici bici prenses kesimli eteğinizle, ister sigara formlu pantolonunuzla stilize edin; her formata ayak uyduracak bir modeldir balerin babetleri. Zarif, asi, sevimli...
Floral desenler, tüm giyim parçalarında ve aksesuvarlarda olduğu gibi ayakkabı modellerinde de kendini gösteriyor. Bahar ve yaz aylarına en yakışan desenlerden biri olan floral yani çiçek desenlerini ayakkabı detayında tercih ederseniz; görünümünüze biraz sofistike, biraz da hippivari bir hava katarsınız. Ya leopar desenler?
Kesinlikle evet!



DOLGULU RAHATLIK

Dolgu tabanlar, birkaç sezondur hitler arasında. Bu sezon da listedeki yerini farklı bir modele kaptırmıyor ve hit listesinde üst sıralarda kendini gösteriyor. Dolgu tabanlarla olduğunuzdan daha uzun görünebilir, diğer topuklu ayakkabılara göre çok daha rahat hareket edebilirsiniz.
Kalın bantlı, kapalı, desenli fark etmeksizin, mini bir şort, maksi bir elbise ve yahut bir jean ile tereddütsüz kombine edebileceğiniz dolgu tabanlı ayakkabılarınızla, gündüz-gece demeden her ortama ayak uydurabilirsiniz.
Birçok lüks markanın 2017 ilkbahar/ yaz koleksiyonunda rastladığımız dolgu taban ayakkabı modellerini, ulaşılabilir fiyatlı markaların tasarımlarında da görebilirsiniz.
Küçük ya da yüksek kare topukluları yabana atmamak gerektiği gibi, ince mini topuklu modelleri de göz ardı etmemek gerekiyor. İnanılmaz zarif havadaki küçük ve ince topuklu ayakkabılarınızla çok şık görüneceğiniz net.
Hasır detaylar ise geçtiğimiz dönem olduğu gibi yine çok moda. Çanta ve ayakkabı konusunda hasır detaylara muhakkak yer verin. Ayrıca önü V formlu olan modeller ve volanlı ayakkabılara da göz atmakta fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA