Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Aldığınız için pişman olmayacağınız altı elbise

'Bahar aylarında bir ceket, bir jean yeter' diyoruz ancak, yazın ne pantolon giymek istiyoruz, ne de vücudumuzu sıkan kıyafetler. Mümkünse sürekli tatil modunda olalım; bir şort, bir tişörtle geçirelim yazı istiyoruz. Tabii şehirden kopamıyorsak, özellikle de çalışıyorsak, pek de mümkün olmuyor bu durum. O halde ne yapıyoruz? Yaz aylarında şehrin tadını çıkarmayı iyi biliyor, yaklaşan sıcakları tek bir hamleyle karşılıyoruz. Kadınlar hep en iyisini ister; hem öyle olsun, hem böyle olsun, hem de şu da dahil olsun derken rahat, şık ve kullanımı pratik bir giyim parçası arar. Öyleyse, aldığınıza pişman olmayacağınız, üzerinizden hiç çıkarmak istemeyeceğiniz, her ortamda giyebileceğiniz, şık ve trendler dahilindeki elbise modellerine yatırım yapın. Ben de onların hangileri olduğuna hemen dikkat çekiyorum!
1- Floral desenlerin modası hiçbir zaman geçmiyor. Bazen desen boyutları farklılaşıyor ancak hit listesindeki yerinden hiçbir zaman taviz vermiyor. Çiçekli desenler, ilkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi olurken, irili ufaklı çiçekler en çok elbiselere yakışıyor. Bohem havadaki çiçek desenli elbiseleri; gündüz beyaz sneaker ayakkabılarla muhakkak deneyin. Dolgu topuklu ayakkabılarınızla da çok iyi duracaktır. Gece ise yine sezonun ayakkabı trendleri arasında olan bilekten bağlamalı topuklu bir sandaletle denemenizi şiddetle öneriyorum. Tabii düz sandaletler ve babetlerle de kombinleyebilirsiniz.
2- Bu yaz balon kollar inanılmaz moda! Elbisenin boyu ne olursa olsun; balon kol detayıyla trendy görünümünüzü güçlendireceksiniz. Ayrıca prenses havanızla hem asil, hem de sevimli görüneceksiniz. Unutmayın; tek parça elbiseyi kombinleme konusunda zorluk çekmeyeceğiniz gibi, tatil valizinizi de pratikçe hazırlamış olacaksınız.
3- Gömlek elbiseler birkaç sezondur çok moda, ayrıca uzun bir süre daha öyle olacak gibi görünüyor. Tabii kadınlar tarafından çokça sevilmesinin nedeni; hem iş yerinde, hem de iş çıkışındaki partilerde giyilebilmesi.
4- Volan detaylara dikkat dikkat! Volan detayını gömlek, bluz, jean hatta ayakkabılarda görmeye başlamışken; elbiselerde olmamasının hiçbir nedeni yoktu. Kolda, etek ucunda ya da yakada olan fırfırları gözardı etmeyin.
5- Omuzlar fora! Evet evet, omuzları açıkta bırakıyoruz bu sezon. Yalnız bu bahsimiz straplezden yana değil. Omuzları açıkta bırakan, cut out kesimli ya da tek omuzlu tasarımlar elbiselerde de baş gösterirken, kadınlar bu cazibeli ayrıntıya bayılıyor.
6- Kimonoları çok sevdiniz değil mi? İlk başta yadırgadınız ancak sonra acayip sevdiniz. Çünkü kimonolar hem çok şık, hem de her ortamla uyumlu. En önemlisi de çok havalı! Bir kimononuz yoksa, asla 'Modayı takip ediyorum, şıklık olayından anlıyorum' demeyin; benden söylemesi!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA